Hemma igen

Då har vi varit på stan och spanat på min klänning. Måste daesperat tappa några kilo så klänningen passar men jag har ju 2 månader på mig så lite ska jag väl hinna tappa.

Men för att gå över till något betydligt roligare så kan vi ju ta dagens valborgsfirande. Det började med att vi kommer ca 40 min sent hem till Perny. När vi väl kommer dit så börjar Perny med att fråga Eddie om han kan grilla. Unisont svar av mig och Eddie nej. Beviset kom senare under kvällen. Det slutar med att jag blev grill mästare och stod för att allt skulle grillas Perny slarvade bort sin öl 30ggr och Sofia "skalade" champinjoner medans Eddie lekte med barnen.

När vi satte oss för att äta fick barnen korv Perny hade gett mig revbensspjäll att grilla. Sofia, jag och Eddie skulle äta flinta stek när Perny smakade på revbensspjällen smakade de konstigt och jag sätt mkt dumt till så det blev Eddie som fick grilla den sista steken för att alla skulle bli mätta. När Eddie anser att den är klar så säger han -Ja ni ser väl att den är klar den brinner ju. Ja det är min stjärnkock det.

Sedan avrundade vi kvällen med lite fika och alkohol. För att få tiden att gå tyckte vi vuxna att vi kunde inte vara sämre än barnen så vi kastade gris och spelade divärse bollspel resten av kvällen. Nu är vi då hemma men voi åkte vid 22 då det var bäcksvart ute och alla började att små huttra. Så nu är det bara att ladda för barnkalas imorgon.  Förutom det ska jag leka med Sofia.

Snart hämta på dagis

Då ska jag gå till dagis om 1h. Så innan dess tänkte jag komma med lite uppdateringar om dagen. Nu är det bestämt Sofia kommer hit idag klockan 16. Så jag och dottern ska möta henne på stan när jag har dottern. Sedan ska vi ner och prova min klänning med alla tillbehör. Så jag hoppas att den passar annars blir det väl hårdbantning så jag kan ha den. Efter det ska vi hem till Perny och grilla så det blir nog bra hela dagen. Jag gillar ju att ha mycket att göra på dagarna.

Dock har mitt pluggande blivit lidande idag då jag har haft massor att göra med bröllop och annat tjafs. Så pluggandet tar jag imorgon är Sofia sitter och gör placeringskorten. Men nu ska jag ta och slö titta lite på TV innan allt drar igång ordentligt.

Japp idag var det dagen D

Idag är det valborg. Men inte bara valborg det är även idag som inbjudningskorten borde börja dimpa ner i folks brevlådor. Då kanske det är någon som undrar vad detta är för inbjudningskort? Jo det är inbjudningskort till mitt och Eddies bröllop=) Japp det är dags att göra lite mera vuxen grejer i livet. =)

Annars så var min lilla pärla sjuk i går och jag satt på universitetet hela dagen. Så Eddie var hemma och vabade men idag är den lilla pärlan på dagis.

Det händer mer saker idag också Sofia från Stockholm kanske kommer idag i så fall så ska vi till Degerfors på¨lördag och spana in hennes klänning. Hon ska nämligen vara min tärna så jag hoppas att klännigen blev bra och att hon blir nöjd med den. Jag ska kanske prova min klänning när hon är här också men det återstår att se om vi hinner det då det är röd dag imorgon. Jag har alltså redan köpt min klänning jag ska bara se om jag har gått upp massor i vikt så att jag inte kan ha den eller om den faktiskt passar.

Men nu ska jag dyka ner i mina 1500-tals brev så jag hinner klart med min uppsats som ska lämnas in den 11 för godkännande sedan ska den vara helt klar den 20e. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa.

Förlåt

Förlåt att jag inte bloggade något igår men jag var på univeristetet hela dagen och kom hem vid 17 tiden. Dessutom Vabbade sambon då dottern hade liiite feber men hon hade betydligt mer i helgen så vi tänkte att vi kör det säkra före det osäkra och hon fick vara hemma en dag till.

Angående mitt pluggande så ska mitt arbete hittills skickas in idag och det är något som jag inte ser fram emot. Då jag inte riktigt vet hur jag ska utforma min undersökning det ska jag ta med min handledare imorgon ifall jag bara kan ta upp de brev som jag analyserat och sammanfattat och ha dem som de är (självklart så ska de skrivas om då jag skriver som en kratta). Jag hoppas att jag kan göra så och sedan dra parallellerna i diskussionen eller om jag måste tänka om helt. Ja ja jag hoppas att det går bra. Nu har jag 1v på mig att fixa alla breven som är kvar ca 150s sedan ska jag börja på diskussionen så jag hoppas att jag kan få lägga fram min uppsats till opponering nu i maj annars måste jag vänta till agusti och det vill jag inte. Då ska jag ju börja på nästa uppsats.

Någon gång i slutet på dennavecka ska jag avslöja mitt projekt som jag har på sidan av pluggandet, Emmy, lägenheten och sambon. =) Det är bara att vänta och se vad som händer.

Ja dottern är nu mera frisk och är på dagis och idag ska jag på utvecklingssamtal med dagis. Så det ska bli kul. Det är helt sjukt vad fort de små barnen blir stora. Nästa höst det vill säga 2010 börjar Emmy i förskoleklass helt sjukt vad fort tiden går.

Nej nu måste jag ägna mig åt lite seriösare saker som att till exempel plugga lite så jag får G på uppsatsen. Men ha det bra=)

Söndag

Jaha jag som hade tänkt att jag skulle få lite pluggat men det ser mörkt ut för det. jag skulle verkligen behöva en diciplin dryck av något slag som gjorde att jag verkligen tog mig tid och satte mig och pluggade. Det är ju inte så mycket tid kvar nu och idag måste jag hinna med en bok till källförteckningen och det sista i Gustav I:s registratur band 8. Men det är bara vad jag måste får vi se om det blir gjort eller inte. Det återstår att se om detta bara är något jag måste eller om det faktiskt blir gjort.

Annars så Är Emmy piggare idag men jag har ingen aning om vad hennes temp är då mina päron inte äger någon termometer. Men hon har fått sig en liten tripp på mc och kollat på sin far när han utövat macho "sporten" minigolf. Det är något som jag inte förstår mig på. Det går lixom emot allt som jag gillar för det första så tar allt mycket lång tid, för det andra så krävs det tålamod. Detta är två saker som inte fungerar bra för det lilla Puckot. Jaja men nu ska vi snart äta och Emmy leker med en leksak som låter som satan så jag hör inte vad jag tänker. Men det kanske kommer något fler inlägg under dagen. Ha det bra=)  

Emmy

Jag tänkte att jag skulle ha ett litet inlägg om Emmys helg. Igår så hade hon riktigt mycket för sig. Först övade hon lite på att cykla. Bara för att jag är en stolt förälder så tänkte jag lägga in en bild på min underbart duktiga lilla tjej.

Så där duktig kan man vara på att cykla=)

Sedan har Emmy fått ett nytt favorit intresse som hon delar min sin morfar. (Detta är något som han är riktigt glad över) Hennes morfar har äntligen fått henne att åka mc vilket hon nu mera tycker är jättr roligt och vill berätta för alla. Hennes morfar är minst lika mc tokig han så då har de ett gemensamt intresse för framtiden då jag inte är speciellt intresserad. Visst tycker jag att det är kul att åka men det är inte så att jag skulle vilja ha en egen. Så hennes morfar blir nog jätte glad när det ligger en bild på bloggen på morfars mc.



Denna mc är nämligen något av en ögonsten för Emmys morfar så nu kan han ha båda ögonstenarna på samma ställe. Snacka om att slå två flugor i en smäll.

Dagen idag har däremot varit mindre rolig för min lilla tjej då hon har haft feber. Det är ju sånt som händer när man är 4 år gammal. Så dagen idag har mest bestått av alvedon och sova samt en och annan glass. Men nu så börjar klockan rusa iväg så nu är det nog läggdags. Speciellt om jag vill hinna umgås med min sambo som ska ägna sig åt den mycket ärofyllda "sporten" minigolf eller som den tydligen heter på riktigt bangolf. Detta är något som är mycket noga när man befinner sig i dessa kretsar. Så bara ör att han ska pyssla med detta så blir det en tidig kväll ikväll. så god natt på er.

Emmy är sjuk

Min lilla pärla är sjuk. Hon har feber och är hemma hos mormor och morfar med sin pappa. När man jobbar då så är det lite tråkigt man vill ju kunna vara där och kramas och titta på film och göra så att hon blir bättre. Men som tur är så jobbar jag bara 5h till sedan får jag ta mig hem till mamma och pappa.

Annars har jag inte så mycket att säga än att mitt pluggande antagligen blir lidande av detta eftersom dottern är sjuk så blir det inte så mycket tid till att plugga om hon inte sover mycket. Jag hoppas att det bara ´är något snabbt övergående. När jag slutar jobba så ska jag kolla hur varm hon är och sedan ska jag ge min dotter massor av glass. Vilken tur att det är lördag idag =). Nej nu börjar jag snart att jobba så det är väl bara att hoppa upp på hästen igen och hoppas på att jag sköter mig hyfsat.

Jobbat idag

Eftersom jag åkte hemifrån vid 7.30 i morse så har jag inte hunnit blogga något idag men nu sitter jag på jobbet och ska snart lägga mig. Men det är dagar som denna som jag är glad att jag har mitt ´jobb.

Men imorgon så slutar jag klockan 13 så då ska det bli lite mer bloggande och lite pluggande något som jag inte har gjort så mycket vare sig i dag eller igår. Det måste bli en ändring på detta om jag ska klara min jävla uppsats. Men nu ska jag lägga mig.

liten grej bara

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
1. Vad heter du?: Paulina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Puls
3. Flicknamn: Patricia
4. Pojknamn: Patrik
5. Yrke: Politiker
6. Färg: purpur
7. Klädesplagg: paljett top
8. Mat: Pannkaka
9. Sak i badrummet: Propp
10. Plats/stad: Piteå
11. En orsak att vara sen: Polisen stannade mig
12. Något man skriker: Pucko!!
13. Film: Pippi på rymmen
14. Något man dricker: Pilsner
15. Band: Papa roach


Intressant diskussion

Jag var inne på egoinas blogg där hon hade ett inlägg om hörselskadade som hon hade sett teckna vid bussen. Där skrev hon också frågan ifall hörselskadade saknade att höra.

Detta är då en diskussion som faller mig helt i smaken speciellt då jag har en pappa som är döv en mamma som är gravt hörselskadad och klassar sig själv som döv och en döv lillebror. Det gör att jag är uppväxt i dövvärlden och har ganska bra insikt i vad mina föräldrar tycker ifall de vill kunna höra eller inte. Det är kanske några som blir lite fundersamma nu men mina föräldrar vill faktiskt inte kunna höra. Visst finns det gånger de har önskat att de kunde höra som alla mina konserter med kören och sådant. Men allt som oftast är de nöjda med att vara döva. (ja jag skriver att alla är döva eftersom att alla i familjen definierar sig som döva). Men det kan ju vara så att mina föräldrar har det ganska bra då båda är duktiga på att prata (pappa gick i hörande skola t.o.m. 9:an) Min mamma är då hörselskadad så hon har ju haft en möjlighet att höra lite. Plus att båda mina förädrar har haft bra föräldrar i sin tur som inte har sett sina barn som handikappade utan gjort vad de har kunnat av situationen.

I kommentarerna till detta inlägg skrev Becka att hörselskadade antagligen skulle ge sin högra arm för att kunna höra.
Men jag tror inte det dels som jag har skrivit innan så är mina föräldrar nöjda med deras situation idag. Plus att jag tror att man är mer handikappad med en arm än när man inte hör. Lite praktiska saker som till exempel att köra bil. Visst finns det hjälpmedel även där. Men att jag inte ser dövheten som något handikapp är nog för att jag har döva föräldrar och har hela mitt liv sett att mina föräldrar har klarat av att uppfostra både mig och min bror de har körkort båda två båda har fastjobb. Det vill säga att jag har hela mitt liv tillhört en medelsvensson familj med undantaget att de inte hör.

Kännde bara att jag ville dela med mig av mina åsikter om detta utan att skriva en ännu längre uppsats i egoinas blogg.
Skulle det vara så att det är någon som har en fråga eller nått och halkar in på min blogg så är det bara att fråga. Jag kör lite dubbelt då jag har en "döv" familj samt att jag är nästan färdig utbildad teckenspråkslärare för gymnasieskolan.

Emmy cyklar

Tyvärr har jag ingen bild på detta då jag trodde att det skulle krävas mer än övnings turer för dottern att lära sig att cykla. Men ack så fel jag hade hon är ett riktigt litet cykel snille. Så nu har hon lärt sig att få igång cykeln, cykla rakt och svänga dock så har hon vissa problem med att stanna. Det gör att det är lite svårt att cykla i nedförsbacke och när man ska kliva av men annars så har hon pejling på resten..=) Hon är så duktig min lilla pärla. Man blir riktigt föräldra stolt alltså så stolt som man bara kan bli över sitt barn när det lärt sig något stort. Lite som när de lär sig att gå.

För att ta lite tråkigare saker idag så har jag inte fått något alls pluggat det är lite fy skäms och rapp över fingrarna på mig. Men det jag inte gör idag får jag göra på söndag och måndag. Men uppsatsen börjar att ta lite form då den är på drygt 50000 tecken.

Imorgon kommer det att bli lite tunnt med bloggandet imorgon då jag jobbar mellan 13-13 efter som jag sover jour på jobbet men jag ska nog lyckas klämma in lite bloggning på kvällen innan jag ska sova. Men nu ska jag gå och gosa med min underbara dotter innan det är dags för mat. Ha en underbar vårdag=) 

Torsdag

Japp då var det torsdag och jag glömde helt att blogga igår. Men ska jag vara ärlig hade jag inte så mycket att skriva om. Satt på universitetet till 14 tiden sedan lämnade bilen till Eddie och han körde hem mig. Vid 16.30 gick jag och hämtade dottern och hon övade på att cykla utan stödhjul hela vägen hem. Efter detta var jag lat som attans jag fixade självklart lite mat men efter det så satt jag vid datorn och spelade. Ganska skönt faktiskt.

cykla

Jaha då hade dottern och jag skådat in i framtiden. Nu vet jag precis vem det är som inte ska övningsköra med Emmy när hon blir stor. Och denna någon är jag. Dottern ville ta bort sina stödhjul idag vilket jag tyckte var helt okej. Så när vi var ute hon cyklade och jag sprang bakom som en skadskjuten kråka. Så cyklade hon ut på gräsmattan och sa
-mamma det var ditt fel att jag cyklade ut på gräset.
var på jag svarar - hur var det mitt fel? Det är ju du som styr.
Efter detta brister dottern ut i gråt.
Jag fattade inte riktigt vad det var som var fel. Men hur som så har jag fått mig en spring tur och dottern har övat på att cykla. Hon var riktigt duktig och lärde sig att komma upp på cykeln och börja cykla utan att jag var tvungen att hålla i cykeln hela tiden. Så ett steg i rätt riktning. Jag lovade dessutom dottern att vi ska ut och cykla imorgon och öva lite mera.
sammanfattningsvis så vill både jag och dottern ha rätt och det kan aldrig sluta bra.

Undrar om

Undrar om jag ska vara en jätte bra förälder idag och vara ute och leka med min dotter efter dagis. Ta en lite cykeltur och bara njuta av att få vara med henne. Eller om jag ska göra det som jag måste det vill säga plugga och skriva på min uppsats. Det känns som att det var evigheter sedan Emmy och jag tog en lekeftermiddag. Det måste vara en av de största fördelarna med att jobba att man faktiskt kan vara med sina barn när man slutar eller när man är ledig. Detta är ju något som är omöjligt när man är student. Alltså att vara med sina barn helhjärtat och inte bara tänka på hur fan ska jag få i hop c-uppsatsen. Eller shit hur ska jag klara tentan och sådana saker.

Självklart förstår jag att det finns jobb som man tar med sig hem kanske både fysiskt och psykiskt. Men då har man fördelen att man är ledig på semestern. Jag som student har ju inte ens någon semester när jag är ledig så jobbar jag och när jag inte jobbar så pluggar jag. Det är en av de största anledningarna till att jag länktar tills jag har pluggar klart och fått ett jobb. Så jag kan umgås med min dotter utan att behöva tänka att jag egentligen borde sitta vid datorn och plugga.

Tisdag

Då var det en helt vanlig tisdag med allt vad en vanlig tisdag innebär. Det vill säga ännu mera pluggande hämta dottern, laga mat, diska och städa. Jag borde dessutom tvätta lite. Annars så är dagen inte så rolig det är grått och kallt ute, Dessutom känns inte pluggandet så lockande. Men det måste göras så jag ska väl ta och bita i det sura äpplet och gör det som måste göras.

Men på fredag ska jag och Mia åka till Enköping där jag ska jobba och hon ska på arbetsintervju på mitt jobb så med lite tur så får jag jobba med Mia i sommar. Det vore faktiskt riktigt roligt tycker jag. Annars så är mitt jobb ett riktigt roligt jobb med varierande arbetsuppgifter och framför allt en riktigt bra lön..=)

Nej nu tror jag att jag ska äta något för att sedan börja med mitt pluggande. Något måste jag ju göra även idag.

Duktiga jag

Dagen idag har faktiskt varit riktigt produktiv. Jag började som sakt dagen med att köpa en ny jacka till Emmy.



Som synes så är det en anorak men jag tyckte att den var så söt så jag får väl leva med det.

Efter att jag tog en vända på stan har jag varit hemma och skrivit på min uppsats har faktiskt plitat ner 2s. Ganska nöjd för att vara jag.

Men snart så kommer dottern hem och då är det dags för mat och sedan gymnastik

dåligt bloggat av mig igår

Ja det blev ju inte mycket skrivet igår men jag var helt slut efter två veckors bravader. Med detta menar jag då att vi först åkte till sundsvall och där hade man inte ens tid att tänka. Efter det så tog vi med oss Eddies lillebror till Örebro. Då blir det ju så att även om han inte är så jobbig så måste man ju tänka på vad man gör och vilken mat man lagar och sådana saker. Mitt i detta kaoset så var det pluggande för hela slanten för. När det äntligen blev helg så var det gymnastikuppvisning och simskola. Så efter simskolan i går så njöt jag av att göra så lite som möjligt.

Men idag så börjar cirkusen igen. Det är hämta dottern på dagis klockan 16 sedan hem kasta i sig lite mat för att avsluta med lite gymnastik. Efter detta ska vi hem dottern ska duscha och sedan hoppa i säg. Då tar mitt fortsatta pluggande vid tills min sambo kommer hem vid 21.30 då umgås jag med honom i 30 min innan jag däckar i sängen. Ja det är min dag det bäst att börja så man hinner med allt som ska göras. Det lär ju komma flera uppdateringar under dagen. Jo just det snart ska jag ner på stan och köpa en vårjacka till dottern också.  

lite bilder från gårdagen

Här kommer lite bilder från gårdagen. Tyvärr var det lite mörkt och våran kamera suger på att fota i mörker. Kanske dags för en ny kamera?

här är i alla fall en lite bild från uppvärmningen.



Det är Emmy i den rosa gympadräkten..=)

Så här "Disco" vart hon efler lite letande i garderoben


Jag sa disco inte lycklig. Man skulle kunna tro att hon skulle städa sitt rum och inte vara på gymnastikuppvisning.



Självklart så måste det vara lite glitter i håret när det är disco.

Ja det var bilderna från gårdagen. Nu ska jag och resten av familjen iväg igen på en av Emmys aktiviteter. Idag är det nämligen simskola och det är ganska roligt att kolla hur mycket hon lär sig på simskolan.

Vår

Japp idag så är det vår inte minst för att sambon och hans bror har bytt däck på bilen. Så att vi nu mera har sommardäck på bilen. Det är även våruppvisning på Emmys gymnastik så vi var upp i ottan i morse för att vara på genrepet innan den stora uppvisningen. Så klockan 15 börjar Emmys grupp med att visa vad de har lärt sig under vårterminen. De ska visa att du har fått lära sig att göra kullerbyttor på lite olika vis. Så det blir nog jätte bra. Det kommer lite bilder från Emmys uppvisning och genrep ikväll när vi har kommit hem. Men nu ska jag göra mig i ordning så att jag ser ut som folk när vi ska iväg.

Klart

Nissen som var här och bytte golv var skitsnabb när han väl kom tillbaka. Han var faktiskt klar vid lunch så vi har fixat och donat. Skruvat ihop lite möbler och möblerat om lite. Det kändes ganska lämpligt att göra det när alla möblerna i alla fall var inne i vardagsrummet. Så nu ser det lite mer ut som jag vill ha det men jag hoppas på en ny soffa till hösten. Det skulle göra mig till en mycket glad människa. Tyvärr så vart det inga före och efter vilder denna gången då kameran bestämde sig att frsvinna bland allt i vardagsrummet.

Annars så har vi faktiskt varit på stan en vända idag och ätit lite buffé på Kina muren. Lika gott som alltid, tyvärr är det ju så jävla dyrt men vad kan man göra åt saken? Nej nu ska jag sova ska fan upp kl 06.30 imorgon bitti ska ju iväg på dotterns gymnastik avslutning. Så förhoppningsvis dyker det upp någon bild imorgon på min lilla discogymnast.=) Natti natti.

inga golv

Japp då hade golvnissen kommit och han rev ut golvet i emmys rum och i hallen men efter det så tog han fruksot och nu har han varit borta ett bra tag. Det är väl bara att hoppas på att han kommer tillbaka innan det är dags för lunch. Mest för att jag inte vill ha alla möbler i vardagsrummet. Så jag hoppas på att nissen blir klar idag så vi slipper ha det så här hela helgen. Det kliar i fingrarna att få börja städa men men han kommer nog snart och han sa faktiskt att han trodde att de skulle hinna klart idag. Jo inte för att det är någon som läser min blogg som kanske är intresserad av detta men i alla fall så har jag tagit ut telefonerna så det går inte att ringa mig på hem telefonen idag.

Besöksrekord..=)

då jag har haft min blogg i typ en månad så tänkte jag att det var läge att dela med mig av mitt besöksrekord som jag nådde idag på 20 personer. Lite coolt att det är 20 personer som orkar läsa mitt dravel. (jag vet att det kan vara folk som har hamnat fel eller en massa andra saker.) Så lite glad är jag att jag har ett sådant intressant liv=)

Då var det dagen innan de nya golven

Japp nu är alla rummen som ska få nytt golv. Det som är kvar är bara grejerna som hänger på hatthyllan men det är inte mycket. Annars så har jag nu mera i mitt rum bara en madrass och en tv. Ja livets nödtorft helt enkelt. Så imorgon får jag v'äl veta om det vart någe bra med de nya golven. En sak är bra i alla fall och det är att jag slipper brännmärket i golvet som har varit här sedan vi flyttade in. Med lite tur så kanske det kommer bilder på hur det var före och efter. Men golvet kommer att skära sig emot tapeterna i vårat rum men de funderar jag på att be pappa byta om inte öbo gör det åt mig nästa år. Jätte äckliga tapeter, vill ha nya i vradgasrummet också drömma går ju ;) men nu ska jag sova så jag orkar vakna när golv läggarna kommer imorgon. Sussa så sött

Hemma igen

Japp då var jag hemma igen efter handledningen där jag todde att jag skulle bli mer eller mindre avrättad. Men ack så fel jag hade jag fick beröm för det som jag hade gjort och hon tyckte att jag skulle fortsätta med det jag gjorde. Skulle ändra lite småsaker i forskningsläget det vill säga lägga till en två böcker om maktlegitimering samt att jag skulle ändra frågeställningen och definiera vad jag menade med propaganda. Det är betydligt mindre än vad jag trodde. Jag som bara har latat mig i 2 veckor men det gick ju bra denna gången. Nej nu ska jag plugga lite innan det är dags att hämta dottern.

Morgon

Idag så har jag handledning så jag ska alldeles strax gå i väg till Sofia så vi ska åka i väg till universitetet. Där ska jag få dagens dom jag antar att det kommer att bli en besvikelse för min handledare men jag får skylla mig själv som inte har gjort något på nästan 2 veckor. Men jag får stå mitt kast och hoppas på att hon inte bli allt för arg. Nej nu måste jag gå om jag ska hinna till handlsdningen. Jag berättar hur det gick när jag kommer hem sedan ska jag börja att tömma vårat sovrum. 

Mycket att göra idag

Idag har jag faktiskt haft en del att göra. Jag började dagen vid klockan 7 och gjorde i ordning mig själv min snälla sambo hade gjort i ordning dottern. Sedan bar det av till dagis efter det så hem och vänta lite på Sofia. När hon kom (hon vart lite försenad en katt smet ut) så bar det av till universitetet. Där jag spenderade dagen från 9 och fram till 16. Under denna tiden han jag få lite oväntade besked. Detta beskedet var att öbo ringde och sa att vi skulle få nya golv på fredag. Shit Emmys rum hallen och vårat sovrum ska alltså tömmas på möbler och sådant innan fredag.

Så efter pluggandet bar det av till öbos bovärds kontor hos oss och välja golv. Det blir grått i hallen och i vårat sovrum, och en vanlig "sandfärgad" i Emmys rum. Efter att golven vart valda lämnade jag av Sofia hemma hos henne för att sedan åa och hämta dottern på dagis.

Efter detta bar det av hem och laga en sådan där äcklig laxpytt så det vart inte så mycket mat. Det var efter maten som det hände grejer. Macke, jag och Emmy flyddae alla möbler från emmys rum och hallen in till vardagsrummet. Behöver jag säga att det är kaos hemma hos oss?

Efter det så drog jag dammsugaren runt de rummen som var tömda. Så nu njuter jag av några minuter i soffan efter att dottern har somnat. Men det är inte så långvarigt så nu ska jag åka iväg och hämta sambon på jobbet. Han var så duktig att han gick till jobbet i morse. Duktig Eddie.

Ja ja men det kommer väl uppdatering imorgon hur slatad jag blev på handledningen och hur bra det gick att plocka isär sängen och ja allt som ska göras imorgon. God natt. =)

Uträttat idag

Ja då var det dags att skriva vad jag har uträttat idag. Hör och häpna fick jag faktiskt lite pluggat men inte tillräckligt för att jag ska slippa skämmas på torsdag. Men men vad kan man göra åt det? Annars så fixade jag disken hämtade dottern och hon fick sparkcykla hem från dagis. Det var inte jätte lätt då det är sjukt mycket grus överallt här. Man skulle ju kunna tycka att 3 veckor efter att snön försvunnit så skulle gruset kunna vara på väg bort. Men icke sådan tur har vi inte. Annars så fick jag lite mat lagat som den hemmafru man är så vart det en matlåda till sambon också. Men ni som känner Eddie kan ju lista ut att det som skulle sparas till imorgon som matlåda till mig och en att frysa in inte fanns kvar. Eller matlådan till mig fanns kvar men den andra valde att besöka Eddies mage...=P

Men disken vart tagen i alla fall så något blev gjort. Nej nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med att lämna dottern på dagis innan jag ska iväg till uni för att plugga hela dagen för att sedan ta en tripp till dagis sedan hem för att laga mat och diska. Gud vad det är underbart när sambon jobbar kväll. Ja ja med lite tur så har han ett nytt jobb snart där det inte är riktigt lika mycket kvälls jobb.

Änligen börjat med pluggandet

Då har jag äntligen börjat med mitt pluggande. Det är så sant som det är sagt det som krävs är piskan på ryggen för att man ska känna tillräcklig press att ta tag i saker och ting igen. Så nu har jag faktiskt börjat med att plugga. Det är inte kul och det är jävligt drygt men jag har ju börjat i alla fall det måste räknas till något i alla fall.

För övrigt denna dagen ska jag bara hämta Emmy, laga mat, diska och om jag hinner så ska jag gå ett varv med dammsugaren.  Det kommer antagligen fler uppdateringar under dagen som det brukar när jag sitter och pluggar. Det är bara att vänta och se.

uppdatering

Jo just det jag skrev ju det i ett tidigare inlägg att jag skulle försöka att gå ner lite grann i vikt och komma med en uppdatering på hur det går. Just för tillfället så går det ganska bra har faktiskt tappat 2kg sedan det inlägget så det får man väl vara nöjd med.

Annars så har det inte hänt så mycket sedan jag skrev förra gången men det är ju så otroligt tråkigt att plugga och jag har ingen motivation alls så det är ju lite tråkigt därför kommer det lite knepiga inlägg ibland. Nej nu ska jag åter gå till pluggandet. Men när sambon kommer hem ikväll då så¨ska jag och Macke ta en prommenad så man får röra lite på döfläsket.


Emmy har för övrigt varit helt underbar idag och varit snäll nästan helatiden. Speciellt när hon fick ett par nya vita fin sandaler. Men som sakt imorgon ska jag raka vägen in vardagen och plugga som ett djur så jag slipper att skämmas på torsdag när jag ska ¨på handledning.


inget vettigt gjort idag

Ja idag har jag inte gjort något vettigt alls. Det lilla pluggandet som har gjorts är som sakt mycket lite. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det för min handledare. Men men varför ta det idag som man kan ta imorgon? Så jag tror att jag tar och fixar pluggandet imorgon så jag slipper skämmas hos handledaren. Anledningen till mitt uteblivna pluggande är att jag har spenderat hela dagen i lekparken. Men imorgon blir det andra bullar framförallt för att Emmy ska vara på dagis imorgon och då har jag ingen söt liten tjej hemma som vill ut i lekparken. Nej nu ska jag nog kanske eventuellt plugga lite om det inte blir mera lekpark...

Hann inte skriva igår

Än en gång har jag varit en dålig människa och inte skrivit i bloggen. Men gårdagen var inte så händelserik eftersom vi åkte tillbaka till Örebro vilket gjorde att åkte bil nästan hela dagen. När vi äntligen var framme vid 19 tiden så tog vi en tripp till lekparken. Men dagen var inte så händelserik.

Idag där emot är dagis stängt och jag måste verkligen börja pluggar har ca 100 s att läsa igenom och skriva om innan torsdag. Yey jag kommer ju inte sitta utan arbete i alla fall. Sedan har jag lovat att jag ska ta med mig Marcus och shoppa. Det ska i och för sig bli riktigt roligt främst för att jag gillar att shoppa. Men det är lixom dagsläget kommer fler uppdateringar senare idag. 

Uppdatering från gårdagen

Sorry att jag inte hann skriva igår men det blev som så att vi började dagen med lite shopping på Birsta med en fika på Charm. Vi drog som en heldag på Birsta.

Vid fem när vi kom tillbaka till eddies föräldrar så var det dags att äta lite mat och efter det så började kvällen. Kvällen innebar en liten overallsfest i Sundsvall med Över Smurfen. Det var trevligt men lite annorlunda från overallsfesterna jag är van vid. Främst av skäl som det satt en tjej och sov som inte rörde på sig när man petade på henne.. Men allt alla sa var bara äh låt henne va jag orkar inte ta hand om henne ikväll. Tjejen levde ju det kollade jag persoligen ett par gånger. Men detta är ett senario  som med största sannorlikhet inte skulle hända i örebro. Inte det att folk inte däckar i örebro men just att bli lämnad så ensam att inge vill ta hand om en. Det tyckte jag var lite läskigt vilket gjorde mig sjuktglad att jag är Örebreware. Bortser man från tjejen som satt i ett hörn och sov i flera timmar helt själv så var det riktigt roligt. Men som Örebreware så finns det inget som går upp mot Bärseback och PUBlicum. Det ska bli skönt att åka hem så man vet vart man är någon stans.

För övrigt har jag inte fått något pluggat. Det känns ju lite mindre bra då jag har handledning nästa vecka och då måste jag ha gjort lite i alla fall. Annars så är det inte så mycket förutom att det är underbart att få umgås med dottern igen och att vi drar söderöver imorgon.

Framme i Sundsvall

Japp då var man framme i Sundsvall. Eller ja vi har varit framme sedan 01 i natt men vad fan. Så idag så har jag varit i Härnösand och lämnat grejer som vi hade i förådet en växa säng, bärsele, madrass. Så nu har vi plats i vårat föråd att spara mera skit i. Men förutom att vi lämnade grejerna fick jag ju träffa Sabina det händer ju inte så ofta att vi träffas av den enkla anledningen att vi inte bor så nära varandra. Så vi fick lite fika och sedan åt vi hamburgare på Big Boy så det var ju trevligt. Det enda som var synd var att vi inte hann stanna längre. Det är ju ett problem man har när man inte åker upp så ofta och så länge. Man får som ganska många saker att göra när man väl är uppe.

När vi hade varit klart i Härnösand så tog vi den tomma bilen tillbaka till Sundsvall och kollade lite på tyngdlyft. Alltså helt seriöst så netta tjejer på 68 kg som lätt lyfter 120kg. Det är helt sanslöst tycker jag alltså om jag verkligen försökte skulle jag nog kunna ta typ 20kg.

Jaja nog pratat om tyngdlyft. Det är i alla fall helt underbart att få vara med dottern igen och hon var hur glad som hälst att se oss i natt när vi kom fram. Så omtyckt och uppskattad har jag nog aldrig känt mig. Det är något speciellt med de små liven.

Vad gäller mitt ytterst seriösa pluggande så har det inte blivit mycket gjort. Måste nog ta tag i det ifall jag ska få något betyg i denna kursen. Måste nog plugga lite på lördag men det tar jag då. Nu ska jag gå ner och äta tacos, det är en av de bästa sakerna med att vara på besök man slipper att laga maten själv och det värsta att bestämma och komma på vad fan man ska äta varje dag. Men nu hojtar de på mig där nere så jag måste gå nu. Om allt går som jag vill så kommer det en uppdatering imorgon.


Sundsvall idag

Japp då var det dags att åka till Sundsvall idag. Så min dag har till större del bestått av att städa lägenheten. Det är ju så sjukt tråigt att komma hem till en lägenhet som ser ut som ett bombnedslag. (det gör våran iaf) Jag vart till och med tvungen att ta disken som sambon lovade att han skulle ta i morse. Men eftersom han inte gjorde det så får han köra. moahahaha främst för att jag bara har sovit 4 timmar inatt.

Jag gjorde den mycket idiotiska saken och somnade på soffan i går kväll. Vilket gjorde att jag inte kunde somna när jag väl gick och lade mig. Men men är huvet dumt får kroppen lida. Det knepiga är att jag nästan aldrig somnar på soffan men jag är ganska säker att det beror på det dumdristiga beslutet att vara ledig ett par dagar vilket gör att kroppen slappnar av och man blir sjuk. Så jag börjar känna i halsen och få lite hosta.

Men jag har det bästa botemedlet mot en förkylning. För er som undrar vad denna mirakel medicin kan vara så är det så enkelt som en c-uppsats som måste skrivas en dotter som måste tas om hand en lägenhet som måste städa. Alltså att man går tillbaka till "vardags stressen" då jäklar försvinner den ganska fort. Tyvärr så är det som om förkylningen skulle ligga latent i kroppen så jag få mig en rejäl förkylning/luftrörskatarr när jag väl blir ledig. Men vad fan så läge man fixar skolan i alla fall.

Nog med gnällandet idag har jag äntligen börjat med undersökningen till min uppsats och som det är just nu ser det ljust ut men som sakt då är jag bara i början.

Det bästa av allt med denna dagen är att jag änligen ska få träffa min underbara dotter igen. Shit vad mamma saknar dig. Nej nu ska jag fixa det sista så det bara är att packa bilen när sambon slutar jobbet så vi kommer upp till dottern så snart som möjligt.






Imorgon = Sundsvall

Japp det är så sant som det är skrivet imorgon ska vi åka till Sundsvall och då får jag träffa min underbara pärla som jag saknar så sjukt mycket. Det är lite roligt det där för när hon är hemma så tycker man att det ska bli trevligt att få umgås bara jag och sambon. Men när hon är borta så saknar man bara henne istället så det blir inte lika kul att bara umgås med sambon. Inte för att det inte har varit jätte mysigt att vara bara vi två men nu är det dags för pärlan att vara lite med mamma tycker jag. I vilket fall som hälst så har hon det jätte bra i Sundsvall så pass bra att hon inte har tid att prata i telefon med mig. Men det får man väl ta som ett bra tecken även om jag saknar henne så har hon jätte roligt i Sundsvall.

Idag ska jag försöka att fixa det sista på mitt forskningsläge så att jag kan starta med undersökningen imorgon. Ska nämligen till bilblioteket med en kursare. Tänkte dessutom att jag skulle kopiera lite så jag har något att plugga med när jag är i Sundsvall.

Som läget ser ut just nu så har jag fullspäckat schema i Sundsvall som vanligt. Vi ska hinna leka med en av dotterns kompisar plus att vi ska hinna till Härnösand så jag får dumpa av lite av Emmys gamla grejer till Sabina. Sedan ska jag på något vis försöka att hinna plugga. Antar att det sista inte kommer att gå så bra. Men vad vet jag undrenstid är ännu inte förbi. Förutom det som jag redan har räknatupp så är det en hel del andra människor som man ska träffa. Det är lite av nackdelen med att flytta så långt från hemstaden. Man får så sjukt mycket att göra när man är hemma och man ska alltid hinna med det på ett par enstaka dagar. Men å andrastidan så gillar jag inte att bara sitta på rumpan utan att ha något att göra.

Vilken otroligt produktiv dag jag har idag

Det är mycket få saker som jag har gjort idag. Jag började dagen med att vara lite flitig och fixa saker på min uppsats. Efter det gick det bara utför. jag såg det vackra vädret ute och satte mig på balkongen med datorn och pratade i telefon. Förutom det så har jag tittat på tv. Men vad fan man kan inte vara duktig hela tiden eller? Så jag tror att jag ska fortsätta med att göra inget alls ett tag för att sedan äta pizza och gå till dotterns gympa och hämta ett papper.


måndag- efter tjälis

Förlåt att det har varit lite dåligt med uppateringarna nu under tjällossningen. Men någon gång så måste man ju lämna datorn.

Men helgen har varit helt underbar massor av roliga människor som man bara träffar på tjällossningen och alla vet ju hur kul det är att träffa vänner som man inte ser så ofta. Fredagen har jag uppdaterat er lite på så där vet ni ju lita vad som skedde. Lördagen där emot har jag varit lite snål med informationen. Lördagen var helt jätte bra vi hade super bra väder dessutom så hade vi utvecklat vårat fjäsk ganska så bra så där fick vi bra poäng. Men det räckte inte till vinst fick vi veta under sittningen. Där emella hade jag otroligt roligt med några vänner och skrattade oavbrutet i 3h vilket resulterade i att jag har grym tränmingsvärk i magen. Men vad gör man inte. Efter detta var det sittning, en av de bästa sittningarna som jag har varit på. Dock så har jag inte varit på så många men en del har jag nog hunnit med på mina 3½år som overallare. Det fanns dock några människor på sittningen som var aningens öbver förfriskade. Efter detta fortsatte festen på Bärseback och PUBlicum det var en helt fantastisk kväll.

Anledningen till att jag inte uppdaterade bloggen igår var för att Eddie och jag är ensamma hemma och bara njöt av att bara vara vi två och äntligen ha lite tid för varandra. Vi gjorde inget särskilt kollade på film och bara var. Även detta var en mycket trevlig kväll. Nej här kan jag inte sitta hela dagen jag måste börja arbeta på min uppsats. 

Tjällossningen dag 2

Ja gårdagen var väldigt trevligt faktiskt. Det roliga med tjällossningen är att träffa massor av människor som man inte träffar annars. Som nu var det en hel hög där jag inte hade sett vissa på flera år. Jaja flera år är väl kanske att ta i men ett par år i alla fall. En annan underbar grej med overallsfester är att det nästan alltid är en grymt skön stämning och denna infann sig igår som vanligt. Det hände dock inte så mycket igår då det var vinbrännboll med "nollevin" annars så var det bara allmän fest. Det är ju alltid trevligt men man får inte så mycket att skriva om. Men vinbrännbollen vann vi i alla fall den första matchen och vann den andra på walkover så det var ju bra. Men vi förlorade sedan mot LmT så det var inte så mycket mera spelat. Idag där emot så blir det lekar. Så då kommer det att hända lite mera.

Dottern åkte ju tåg med Eddies syster igår och nojig som man blir som mamma när man inte har full koll på sitt barn så bad jag Eddie att ringa stup i kvarten. Men resan hade gått bra i alla fall så nu kommer jag att vara utan barn fram till på onsdag.

Nej nu måste jag göra mig klar för att åka till universitetet och tjällossningen.

Tjällossningen 1:a dagen

Japp då var det dags för den efterlängtade tjällossningen. Vi ska göra oss iordning för vi har lite mer än bara tjällossningen på schemat. Först så ska vi ner på stan hela familjen sedan ska vi hämta Eddies syster på tågstationen efter det så ska vi ta oss upp på universitetet.

Ja vi får väl se hur mycket alkohol som kommer att förtäras idag om det kommer någon mer uppdatering ikväll eller om det bara kommer en på söndag eftermiddag. Den som lever får se hur det blir med uppdateringen denna helgen. Nej nu ska jag göra mig klar så att vi kan ta oss ner på stan. Jag har ju två barn ett stort (sambo) och ett litet dottern som gör att allt tar dubbelt så lång tid som nödvändigt men med lite tur så kan vi vara på stan till 11. Jaja men ha det bra så kommer det förr eller senare en uppdatering.

Hoppas inte

Som rubriken lyder så hoppas jag att Emmys hosta inte blir mer än bara hosta. Hon var inte varm idag men det vore ju jäkligt olägligt om hon skulle bli sjuk imorgon när hon ska åka tåg med Eddies syster hela dagen. Emmy var ju hemma hos en kompis idag och det hade gått jätte bra men det blev precis som jag förväntade mig när jag skulle hämta henne. Massor av skrik och bråk för att flickorna ville leka mera. Men man får väl ta det som kompisens mamma sa "det är bättre att de är blir sura när de ska gå än att de blir glada över att få åka hem. Det tyder ju på att barnen har haft det kul." Vilket i och för sig stämmer väldigt bra men det hade varit skönt om man kunde hämta dottern en enda gång utan att hon vart skitförbannad. Men det kommer väl det med om typ 20år.

Annars så är jag ganska nöjd med mig själv idag. Har städat nästan hela lägenheten ska ta det sista bara. Har hållt mig från att äta massor av onyttigt så nu är jag kanske en bit på vag? Eller nej det är jag inte allt kommer att skita sig på tjällossningen då blir det massor av alkohol och antagligen pizza. Men vad fan då blir det nya tag på måndag. Sedan funderar jag på hur jag ska lyckas med att få in mer promenader i min vardag. Ska klura lite på det och hoppas ¨på att jag hittar en lösning. Nej nu måste jag ta tag i det sista och fixa det.

Ensamt

Ja det börjar kännas lite ensamt och tomt då jag inte är van vid att vara själv denna tiden på dygnet. Ska inte hämta dotter förens om 2 timmar. Då hoppas jag att jag hittar till kompisen men det ska nog gå bra. Det fanns ingen som hade tid att dra ner på stan med mig idag så jag fick ingen sol på mig.

Annars så har jag faktiskt haft en ganska bra dag då jag har städat nästan hela lägenheten. Denna gången utan tandborste. Vadfan man kan inte vara jätte noga helatiden. Men det är så jävla skönt när hela lägenheten är städad och det luktar rent så man slipper att känna att nu måste jag städa. (dessutom kan det vara bra att ha städat så man inte slår ihjäl sig när man kommer hem i helgen). Nej nu ska jag ta och fortsätta städa så det blir klart någon gång.

städa idag

Jaha då var det dagen innan tjällossningen så jag tänkte att jag skulle städa lägenheten. Mest för att slippa komma hem till något jätte stökigt efter att man har varit iväg och festat. Samtidigt så behövs det städas som alltid. Speciellt när man har en dotter och en sambo som inte vet vart saker och ting ska vara egentligen så allt hamnar på golvet. Men nu ska det bli städat och fint.

Dottern ska förövrigt till en kompis idag efter dagis och eddie jobbar kväll så jag kommer att vara själv hela dagen. Något som jag inte vet ifall jag ska tycka att det är skönt eller ensamt. Funderar dessutom på att fråga en kompis ifall hon har lust att följa med ner på stan och fixa lite grejer.

Nej nu ska jag börja städa så jag får det gjort innan klockan är 19 och jag ska hämta dottern.

Ja just det bara för att ni ska bli lite nyfikna pysslar jag med en grej som jag tänker dela med mig av i slutet på april. Som sagt bara för att göra er nyfikna ;D vem vet det kanske droppar in lite ledtrådar under tiden?

Hemma igen

Då var "opponeringen" överstökad. Det gick väl som jag hade förväntat mig det vill säga massor av kritik på mitt språk. Det är så fruktansvärt störande att jag inte ska kunna skriva vettigt men men det är väl sånt man får ta. Annars så gick det väl ganska bra. Jag ska bara kasta om lite gjerer i tidigareforskning och flytta ett par grejer från bakgrunden till tidigare forskning. Men annars så var det inte så mycket. Det är jag ganska nöjd med eftersom vi bara har haft någon enstaka handledning. Jag hade gärna haft mycket mera tid till handledning så det känns som att man vet vad man pysllar med. Men det kommer väl.

Annars så drog tiden över på seminariet så jag kom lite sent till dagis men det gick bra det med. När vi väl kom hem så märkte jag att Emmy börjar att bli lite hostig. Det vore ytterst olägligt om hon skulle bli sjuk nu med tanke på att hon ska följa med en kompis hem imorgon efter dagis och att hon ska åka till sin farmor på fredag. Så det är bara att hålla tummarna.

Nu har jag faktiskt bestämt mig för att det vore dags att tappa några kilo. (undrar hur många gånger man har ebstämt sig för det?) Men ska i väg på lite grejer i sommar så jag har en klänning som jag ska komma i och då kan det vara trevligt att komma i den utan att hoppa över andningen. Men vi få väl se om jag har självdiciplinen denna gången. Jag menar nu har jag ju faktiskt lite motivation. Samtidigt som jag har en sambo som är Örebros största gottegris. Men det är bara att hoppas på det bästa. Går det som jag vill så kommer det kanske en uppdatering på läget senare. Men nu ska jag kika på bollibompa med dottern. Ha det =)

Opponerings dags

Jaha då var det dags för opponering idag. Det är bara att hoppas på det bästa men jag är ganska säker på att jag kommer att få komplettera. Mitt störtsa problem vad gäller att skriva uppsatser är att min svenska är mindre bra. Det är ganska frustrerande att det antagligen kommer att falla på språket och inte på innehållet i uppsatsen. Jaja men nu ska jag läsa igenom mitt arbete en sista gång. Sedan ska jag börja göra mig iordning och bege ig till universitetet. Jag skriver lite senare och berättar hur det har gått.

För övrigt är det väl jävligt typiskt att det ska vara skit bra väder när man måste sitta inne hela dagen.


RSS 2.0