mådag igen

Jag förstår inte riktigt var helgerna tar vägen. Jag menar det var ju nyss fredag eller?

I helgen har jag i alla falla hunnit med en hel del. Om vi gör som vanligt och börjar på fredagen. Efter jobbet så tog jag och min dotter oss hem till Perny och hennes familj för lite grillning. Detta var en bra idé då barnen lekte och åt korv och vi vuxna åt kött och drack öl och cider. Mycket trevligt, efter en liten stund började det då tyvärr att regna så vi knatade in där vi avrundade kvällen med att spela spel. jag fick till och med lära mig att helgonet var en mycket viktig tv personlighet. Något som jag helt missat och trodde att det var okej att benämna detta som helgon. Men från och med i fredags så vet jag bättre ;)

Efter detta blev det en liten sväng till bärseback och publicum. Det var trevligt att träffa alla igen. Det blir nog inte så många fler gånger innan sommaren. Vem vet vad som händer till hösten...

Lördagen Här skulle jag och eddie ha en romantiskkväll var tanken. Men problemet är att ingen av oss är så romantiska av oss. Däremot så hade vi fixat barnvakt och efter att barnvakt var fixad så blev emmy bjuden på kalas. Så emmy började lördagen med att vara på kalas hemma hos makens förra chef=) Så vi lämnade av emmy på kalaset och gick på jakt efter en studentpresent till min kusin som tar studenten nu på fredag. Men vart skulle vi börja? Jag menar detta är gossen som har allt. Vi bestämde oss för att kolla på Midia Markt och El giganten. Ja jag kan säga att vi inte hittade så mycket och blev grymt farcinerade av alla människor som kastade sig på alla rea saker. Då vi inte fann något på denna platsen så åkte vi vidare till Partaj men vi hittade inget där så vi bestämde att det blir ett presentkort.... efter detta ansträngande kapitel av denna dag så blev det en tripp till Sveas i Kumla och fika lite. När vi hunnit det så var kalaset slut och vi hämtade Emmy.

efter hämtning så var det raka vägen hem och packa badkläder till emmy för hon och brorsan skulle iväg och bada, så iväg med ungen och sedan var det bara jag och eddie hemma. Så vi tog oss tillbaka till marieberg så jag fick köpa mig lite kläder till kusinens student. Sedan blev det lite middag borta och en promenad i stadsparken för att kika på festivalen kvällen avslitades på Bion. Det vart faktiskt en riktigt lyckad dag.

Söndagen till söndageb så har jag bilder men inte med mig så dessa kanske kommer upp ikväll om vi har tur. Igår så blev det i alla fall en utflykt till karlslundsskogen där vi gick 5km spåret eller ja emmy cyklade, det blir ju trots allt en mil totalt om man räknar från oss och tillbaka. Så vi packade lite massäck en kvarts skivad vattenmelon och lite choklad. När vi kom hem så blev det bakning, massor av bakning. Det blev nutellagifflar, kanelbullar och vaniljdrömmar. Ja det gick ju bra men man var lite lagom mör när dagen var över.

Ja det var min helg =)

Fredag igen...

Japp då var det fredag igen. men jag tänkte börja med att dra gårdagen.
Jag jobbade hela dagen och efter så hämtade jag emmy och vi handlade fika till dagens utflykt. Det är nämligen så att Emmy ska på utflykt med dagis idag, hela vägen till Hallsberg ska dem. Så Emmy är sjukt pirrig inför dagens händelser. Så igår fick jag då fixa lite massäck, det hon fick med sig vart pannkakor, macka, några kakor och festis. Dagis skulle köpa glass till dem. Ja så då får vi hoppas på att fikat duger åt damen. Ja eftersom emmy har med sig pannkakor så gjorde jag pannkakor igår. Jag gjorde några creps till mig och pannkakor till Eddie och Emmy. Vi körde lite sommar stil på pannkakorna (nu önskar jag att jag var duktig med kameran så jag hade haft ett kort att lägga upp). Vi körde i alla fall pannkakor med grädde, skivad banan och skivade jordgubbar på. Detta var tydligen en löjligt stor hit hos oss. 

Efter detta var tanken att jag skulle baka bullar och nutellamuffins men den tiden gick innan maten åt att städa köket eftersom det såg ut som ett bombnedslag. Direkt efter maten hade jag kunnat göra det men då sprang emy ut och jag fixade lite annat. Efter det fanns det som ingen tid. Så vi får hoppas på lite bakning på Lördag eller Söndag.

Idag så hoppas jag då på att det fina vädret ska hålla i sig så det blir lite grillning hemma hos perny. 

För emmys del så är hon nog ganska nöjd med att utflykten änligen har börjat och jag har den sista lektionsfredagen för denna termin eftersom 1,2 och de flesta 3orna har avslutning på torsdag och några av 3orna och alla 4orna tar studenten om en vecka. Det är alltså min sista riktiga jobbvecka på denna anställningen. Ja nu är det bara att vänta och se hur det artar sig och vilket jobb jag kommer att ha till hösten om jag ens har något jobb... 

inte snällt

Hmpf jag satte mig och betalade räkningar igår. Det var mindre roligt, vi hade massor med sånnadäringa "engångsräkningar". Med det så menar jag typ vägskatten, simskolan och gymnastiken. Detta blev i runda slängar 2500. Detta kombinerades då med en kvartalsmånad. Det vill säga tv-licens och hemtelefonen. Så våra räkningar blev 3500 dyrare än en vanlig månad. Helt fenomenalt kul...

Dock så kommer vi att överleva. Vaddå det är ju snart skatte återbäring=) Så för att trösta mig själv så köpte jag en jacka och ett par solglasögon till emmy. Utöver detta så införskaffade jag mig ett par cykelbyxor. Skit hot, eller inte men jag som duger i krig lider av det problemet att när jag har kjol så skaver låren emot varandra och jag får skavsår. Det är inte kul, så jag köpte mig ett par cykelbyxor (inte den glänsande varianten i gällfärg). Nu kan jag drför ha kjol med baraben=)

Annars så gjorde jag en kul grej igår. Jag strök en "underbar" linnekjol varför vet jag inte med tanke på att den skrynklar sig snabbare än man hinner stryka den. Men när detta var gjort bestämde jag mig för att ha cykelbyxorna och kjolen idag. Men för att detta skulle inträffa var det tvunget till att vara bra väder idag. Så innan jag gick och lade mig så sa jag, nu bestämmer jag att det ska vara fintväder imorgon. När jag vaknade imorse var det visserligen bara 8 grader i skuggan men himlen var klarblå. Så det funkade..=) yey'

Nej nu ska jag jobba lite... 

igår

Igår så fick jag en hel del gjort faktiskt. Dock hann jag inte vara hemma just något. Dagen började som valigt med att jag jobbade fram till 17 tiden. Efter det så hämtade jag emmy och vi susade vidare hem till Perny. Det var nu äventyret började. Tanken var att vi skulle vara en sväng på marieberg och barnen skulle få leka på ieka.

Vi började kvällen på Stadium, där jag köpte en solhatt och ett par jätte bra sandaler med täckt tå. Det är helt fenomenalt mest eftersom emmy alltid lyckas att stoppa ut tårna trots att sandalerna är 2 storlekar förstora. Dessutom så kan man ju spela fotboll utan att få ont i tårna.=)

efter stadium så blev det lite shopping på marieberg och då länsade jag nästan hms barnavdelning känns det som. Jag fick ihop 2 klännigar, 1 tunika, 3 linnen var av 1 med Hello Kitty, 1 par kortbyxor. Ja det var nog det som jag köpte. När vi var klara på H&m då fanns det inte så mycket tid kvar. Vilket gjorde att hann med en affär till sedan IKEA men där hade ju lekhörnan stängt så det vart bara en snabbrunda på IKEA. Där jag införckaffade mig länge eftertraktade burkar att ha te i. Jag såg att jag nog ska dit och köpa fler burkar då jag bara fick 1 över så jag måste köpa några fler.

Då IKEA floppade blev det Max och barnen fick leka i lite bollhav och fick hamburgare=) Jag fick dessutom införskaffa mig min nya älskling en lyxshake med chokladsmak. Helt underbara är dem.

Jag har ju då sparat det bästa till sist, Emmy hade fotbollturnering med dagis igår. De fick bara spela 2 matcher för de förlorade. Men till det bästa, att emmy gjorde mål, hon var den enda från strömstaren som sjorde mål. Det är mamma och pappas fotbollsstjärna.

Cykeltur

Ja då var man iväg på äventyr igår. Jag hade bestämt med Perny att jag och dottern skulle besöka henne, så långt var allt bra. När jag hämtade dottern så glömde jag hennes cykel och hjälm på dagis. Väl hemma och efter maten så inser jag att jag glömt dessa saker på dagis och jag som tänkt att vi skulle cykla till Perny. Det blev en cykeltur dock hade emmy slalomhjälmen på huvudet och han fick sitta i sin stol bak på min cykel. Men vi överlevde detta och gick nog stärkta ur detta.

Idag ska jag ta med mig Perny och åka till marieberg, jag måste ju sommar shoppa lite=) Emmy ska få lite nya saker är tanken.   

Idag har dottern dessutom fotbollsmatch, detta blir nog jätte roligt i regnet och dessutom så ska barnen ha en speciell färg på tröjan så det syns vilket lag de är med i. Så då är dagens fråga, vad spelar det för roll om de har en speciell färg på tröjan när det regnar och barnen har regnkläder?

intressant tanke

Perny hon skriver om hur barn leker med varandra och vad man som vuxen har för roll i detta.
För jag kan känna igen mig lite i det där med att man måste vara som alla andra vuxna för att barnen ska få leka tillsammans. För mih så tror jag att det föll ganska mycket på att jag var 19 när emmy började på dagis. Det gör då att de flesta av förädrarna som hade barn i emmys ålder umgicks i kretsar som var mer i mina föräldrars ålder. Det var bland annat så att en kvinna som gått i min pappas storebrors paralellklass hade en son som emmy lekte mycket med på dagis. Så alltså emmys kompis föräldrar är aningensäldre än mig, detta gjorde att alla såg mig som ett barn.

Idag är det lite annorlunda. Idag så jobbar jag som lärare och jag har fyllt 24. Detta gör att jag inte längre serut som jag skulle gå på gymnasiet och när folk frågar vad jag gör så svarar jag att jag jobbar som pedagogiskresurs på en gymnasieskola, men att jag saknar 15p för att kunna plocka ut min lärarexamina.¨Dessutom har ju dessa föräldrar redan sett att jag har en någosånär välartad unge. Det gör att min antagna ålder blir ca 30. Däröfr blir jag accepterad nu.

Däremot så kan jag känna att jag inte har jättemycket gemensamt med dessa föräldrar som måste tro att jag är 30 och har en utbildning. Det gör ju att de´t är inte mig de umgås med. De umgås med en "godkänd" förälder till en kompis till ett av deras barn. Så nu mera är jag väl en "godkänd" förälder men inte i den mån att jag blir hembjuden till folk och så utan mer att ja din dotter får leka med min dotter.  

Ska vi följa denna trenden så segregerar vi oss själva och vi själva ser till att vi hamnar utanför och vi själva ser till att våra barn inte byter "klasstillhörighet". Ja det finns ju ett talesätt "Lika barn leka bäst" men är det alltid så?


dålig uppdatering

jaa då har det varit sådär dålig uppdatering igen. Men jag kör ju på att jag inte har haft något att skriva om. Ja planen för idag är att små kika på vad som ska inhandlas imorgon. Jag menar det är ju lönedag och planen är att uppgradera delar av sommar garderoben. Mest för emmy då men jag kan ju kika jag oxå.=) 

Jag har haft en riktigt mysig helg med massa långpromenader med maken och dottern hon på cykel då givetvis. Detta var ju helt underbart då det var så sjukt bra väder i lördags och i söndags blåste det mest men då var vi i skogen och då blåste det inte lika mycket.

Ja ni ser ju vad mycket jag har att skriva om.   

tröjor

Igår gjorde jag då äntligen något som är värt att skriva i bloggen.

För det första så börjar det märkas att det närmar sig student och sommarlov på skolan jag jobbar på. Om inte annat så märktes det igår att det var fint väder och 2 veckor kvar till sommarlovet.

För det andra så var det vårfest på emmys dagis. Så jag var där tittade på barnen som sjöng och lekte så grillade jag och emmy korv och åt vindruvor.

För det tredje. Nu till det roliga alltså. Igår kväll så beställde jag lite tröjor. tre stycken närmare bestämt. Dessa skulle ju vara hysteriskt roliga att ha i ett klassrum som lärare eller något liknande.


10174_w  10220_b

Keep staring i might do a trick         I´m not paid enugh to be nice to you
 12034_b

 I wish i could ctrl alt delete you

Ja då återstår bara att se om man är tillräckligt modig att använda dessa på mitt skoljobb eller om jag bara kommer att använda dessa utanför skolan....tröjorna hittades här

ingen bra uppdatering

Jag är inte så bra på att uppdatera just nu känner jag och inga bilder blir det. Ja det får vi väl lösa på något vis. Jag kanske helt enkelt måste bli bättre på att fota saker.

Ja det har inte hänt så mycket för min del. jag mest jobbar. Annars så står det still.

Vad gäller emmy så har ju hon varit på första besöket på fritids och första besöket på skolan. Så hon är sjukt pepp på att börja skolan.

ja det är väl det som har hänt hos oss de senaste dagarna.

jag lever

Jag lovar att jag lever jag har bara haft massor av annat för mig, så jag har inte hunnit blogga. Nu minns jag inte ens när jag bloggade senast men nästan hela kristihim helgen har jag varit utan internet och då vart det inte så mycket bloggande. Hade ingen lust att mobilblogga så ni vart utan. Igår hann jag inte blogga för jag hade arslet fullt på jobbet och efter jobbet.

Om vi tar en kort sammanfattning från kristihim helgen. Onsdagen avklarades på bb och Publicum.

Torsdagen låg jag hemma och tyckte att livet var ganska underbart när man fick ligga i soffan och kolla tv. Det var helt fenomenalt. Dock vart det lite packning och städning.

Fredagen började med att jag gav blod 07.30 efter detta begav vi oss till uppsala där Eddie och Emmy fick nya frisyrer. Efter detta så tillagade jag och mormor en Paella. Det blev ganska mycket mat till mig, mormor och emmy så vi skaffade oss lite fler middags gäster. Dessa gäster bestod av min morbor och hand fru.

Lördagen fick Emmy leka med min lillkusin. Lördagen började med att vi kikade på min lillkusins ridlektion. Vilket gjorde emmy super sugen på att börja rida. (Yey =D) Efter det så lekte de lite innan vi snodde med oss lillkusinen till minigolf banan där eddie hade seriespel. (japp det finns seriespel i minigolf) Lillkusinen var jätte duktig, Emmy var mest sur för att hon inte fick börja hela tiden så hon kastade grejerna och surade istället. Som tur var så gick det väl över och lillkusinens mamma hämtade lillkusinen.

Söndagen även då var vi i stallet och jag fick hälsa ordentligt på inte-så-lilla-kusinens häst. Roxanne heter hon super fin. Nästan så  man själv känner att man skulle vilja ha en. Men så kommer det ju givet vis inte att bli de närmsta åren. Föresten så vet jag inte om jag vill ha en häst på riktigt eller om jag bara vill gå på ridskola. Jag tror på det senaste. Det är ju lixom som att ha hund när man känner för det. Grymt bra lösning. Förutom det så hände det inte så mycket mer än att vi åkte hem.

Ja detta var veckan i mycketkorta drag. Jag har ju inga bilder. Mest för att jag är sjukt dålig på att ta bilder. Man kanske skulle bli bättre på det?? Ja nej nu ska jag fundera på vad jag ska laga till middag. Jag plockade ju ite fram nåot ur frysen i går så det blir väl makaroner och köttbullar. Ja jag har ju hela frysen full med mat så jag behöver nog inte handla den närmaste månaden.

Nej nu ska jag jobba lite efter detta maratoninlägg...


Ännu en måndag

Yes då var det mådag idag igen.
Varför är det alltid svårare att kliva upp ur sängen just måndagar och onsdagar? Är det någon mentalgrej som som finns? Jag tycker då att det är grymt drygt att klivaupp just måndagar och onsdagsmornar.

Ja vad händer annars då?? Jo annars så ska jag ut på marieberg efter jobbet idag och shoppa lite. Jag ska ju ut på äventyr imorgon tydligen. Det ska faktiskt bli intressant, vi får väl se vad som händer och sker. Lite lagom kryptiskt inlägg men vaddå?

Ja nej annars så överlevde jag nog helgbesöket. Men nästa gång alla dessa människor kommer på besök så ska jag nog lämna stan. Missförstå mig rätt jag tycker att det är trevligt med besök men när man bör 7 personer på varandra en helg helg. Det blir ganska mycket, så jag tror nog att jag flyr fältet nästa gång.

Annars har det faktiskt inte hänt speciellet mycket i helgen så jag har faktiskt inget mer att skriva om...=P

gårdagen

Gårdagen vart ju inte som vilken fredag somhälst. Den till och med började konstigt.

Jag kom till jobbet satte mig vid datorn och kollade mail och sånt som man gör när man är på jobbet. Runt 9 kom en arbetskamrat frågar vad det är som händer så gick jag ut i korridoren för att undersöka detta. Då får jag veta att skolan är terroristhotad och att den ska utrymmas. Så alla lärare skickar hem sina elever. När alla elever har gått hem så är all personal kvar och frågar oss hur vi ska göra. Det beslutades att vi skulle gå hem. Så jag slutade alltså att jobba kl 9 igår.

Då vi slutade tidigt så drog några i personalen iväg och fikade på Sveas.  Efter det så åkte jag och hämtade upp Eddie för lite lunch. Så eddie och jag tog oss en romantisk luch på ica Maxi..;) Vi passade på att handla när vi ändå var där.

Sedan tog jag en runda hem till Perny och fixade lite i deras trädgård. Resultatet kan ni se här.
Bara för att man var snäll och hjälpte till så bet deras äppelträd mig...=/

Bara för att jag är världens bästa fru så gick jag hem från perny för att laga mat åt herrskapet som är på besök.

När det var avklarat så blev det en vända tillbaka till perny där det blev lite öldrickande och barnen fick leka lite. Så jag fick faktiskt en grymt bra belöning för att såga träd... Det vill jag göra oftare.

Min kväll avrundades på BB där öldrickandet fortsatte och Puckot blev full och glad=)

Nu är det en ny dag och nya bestyr. 

Fredag

Men idag blir det nog inte så mycket fredags mys. Skulle mer tro att det blir fredagsstress. Så känner jag nästan alltid när vi ska få besök. Jag tror då att folk ska förvänta sig att de bor på hotell. Jag vet ju att det inte är så egentligen men det känns som det ibland. Ja annars så ser det ut att bli en grymt bra fredag. Jag menar det är freda och solen skiner. Det är bara att hoppas att det håller i sig.

Annars så hoppas jag på att hinna ut en sväng i skogen idag efter all stress. Förslagsvis medans maten lagas. Det tycker jag låter som en bra idé. Vet bara inte om jag ska dra med mig emmy eller eddie eller båda. Eller om jag bara ska dra ut själv. Det finns nämligen fördelar med alla alternativen. Det bästa med att dra ut själv är att man får en stund för sig själv och man kanske kan ta en lite längre runda. Fördelen med att ta med emmy är att hon cyklar och hållerupp tempot. Fördelen med att ta med sig eddie är att man får lite sällskap och någon att prata med. Ja dessa i-landsproblem.

Annars så vet jag inte hur det blir ikväll om vi hinner med ett besök till perny eller hur det blir. Jag siktar på det men ja jag vet inte vad besöket ska göra. Jag tror ju att de ska ta en vända minigolf och då är det ju inga problem. Ja vi får se hur det blir. Nej nu ska jag ta ut lite pengar så att jag får någon mat idag...

imorgon är det fredag

Jag kan inte säga detta nog många gånger. Men den bästa tiden på hela veckan är fredag eftermiddag precis innan man åker hem från jobbet. Ni vet när man sitter i fikarummet och degar lite. Det som är så sjukt bra med just den tiden på veckan är att då vet man att man har hela helgen kvar. att man inte har förbrukat nåfon tid alls av den kommande helgen. Ja det braiga med det hela är alltså att man har allt det roliga kvar och allt det tråkiga är klart. Typ så.

Ja nej nu ska jag nog göra något vettigt fram tills det blir fredag eftermiddag. Som tur är så har jag ju inge mycket att göra. Som städa igenomlägenheten innan  alla kommer. Plocka fram täcken kuddar och allt sånt tjafs. Bestäma vem som ska sova var. Handla mat och frukost så det finns till alla. Ja jag har ju hela röven full med jobb.

Men snart är det helg och då får jag gotta mig hela helgen. Undrar om jag vågar kidnappa Linn ut till marie berg kanske. Ja vi får se vad som händer...

mer svammel

Japp då det inte händer speciellt mycket intressanta saker i mitt liv så får jag väls kriva om alla ointressanta saker. Det tycker jag låter som en bra lösning på problemet. Så vad gjorde jag då igår?
Det är inte så svårt att svara på inget alls. Eller jo en sak, jag skaffade mig en ny favorit glass. Cherry Garcia


 Jag har hela mitt liv trott att det bara är jag som gillar körsbärs smak på nästan allt. Det finns ett undantag och det är cherry cola. Det är riktigt äckligt, det smakar som dr pepper. Men jag har nu upptäckt att så är inte fallat. Eller jag tror inte det i alla fall då det finns en körsbärsglass. Japp så nu kommer jag att bli fattig i sommar eftersom jag själv måste inhandla hela lagret innan de försvinner.

Ja det var gårdagen. Jag ät glass.

Idag så ska jag hem och städa och handla mat. Detta måste utföras då nästan hela Eddies familj kommer hem till oss. Ja nästan eftersom hans mamma och syster inte kommer. Men det ska bli kul om vi bara kan få ordning på lägenheten. Dessutom måste jag försöka att fixa barnvakt tills på onsdag...

Nej nu längtar jag hem så jag kan få äta lite glass..=) (men först ska jag förbi ica och köpa mer)

jobbsökarträsket

Japp då var man tillbaka i jobbasökarträsket. Det är ju så där, det skulle vara så mycket bättre om man fick vara kvar här på tulläng. Allt skulle vara så mycket roligare ¨då. Jaja vi får väl se hur det går med den saken. Det finns ju ingen som har sagt att jag inte kommer att vara kvar. Ja mer än jag själv då. Skulle vara grymt kul att vara kvar men vi får se hur det blir.

Annars så hände det inte så där jätte mycket igår. Satt mest och kollade på tv och åt choklad med marsipan i.


(bilden är snodd av molly)

Den och lite te festade jag på i går kväll. Förövrigt så var det ganska mysigt eftersom eddie jobbade dag igår så hann vi umgås lite och det är ju aldrig fel. Nej nu ska jag nog ta och göra något vettigt.  om inte annat så ska jag kommapå något kul att göra i helgen=)

Okej

Idag lades det ut vilka tjänster som de kommer att lägga ut på mitt jobb... Eller inte ladesut mer mailades till personalen att tjänsterna kommer att komma ut inomkort. Som det såg ut blir jag nog utan jobb. Jag som hade hoppats på att få vara kvar. Blä. Tjänsten som jag har kommer att läggas ut men jag kommer nog inte att kvalificera in då det är andra som är behöriga i de ämnen som de söker resurs. jaja så det blir till att söka lite annat. Jag har ju sökt ett jobb på plus gymnasiet. Vi får väl se om jag får det. Ska även söka allt annat av intresse.

Förutom det tråkiga så var det emmys gymnastikavslutning igår. Vilket jag helt hade missat. Jagg jag är en grym mamma. De skulle vara ute och jag tyckte, när vi åkte hemifrån att det var så pass bra väder att det var onödigt att hon skulle ha springskorna så hon fick ta foppa tofflorna. Bra beslut när man kommer dit och får veta att de ska vara ute men inte vad de ska göra. Så jag som den toppmamma jag är kastade mig i bilen körde hem hämtade emmys riktiga skor och ett par byxor. (hon tränar i en sådan där söt gympadräkt och ett par leggings) Väl tillbaka så visar det sig att de ska ha tipspromenad., och det var varmt så had hade inte behöft åka hem. Jaja men hon ska i alla fall få börja i "storgruppen" nästa termin som börjar vecka 35 eller 36. Så då får hon lära sig lite svårare saker. hon lär ju öva som en tokig på split, spagat, hjula och stå på händer.

´Nästa emmy aktivitet är den som kommer att ske på söndag då det är avslutning på simskolan. Det ska bli helt fanomenalt skönt att vara ledig ifrån emmys aktiviteter. Då kan ju jag ägna mig åt mina. Tok ego jag vet=)

blandat idag tror jag

En helt vanlig måndag, yes eller vanlig och vanlig, vad menar man med det? Det jag syftade på var i alla fall att jag har en måndag som innebär att jag kommer att jobba hela dagen och när det är avklarat så kommer jag köra emmy till gympan. Ja det är väl vad som kommer att ske idag. Som sagt mycket givande dag detta.

Men det finns en sak som är annorlunda och det är att emmys dagis stänger 16. Det gör dagiset en gång i månaden. Jag förstår inte hur de har tänkt där. Jag menar det är inte bara skitlätt att sluta 1h och 30 min tidigare. Inte nog med det emmys dagis envisas med att bara lägga studiedagar på sjukt olågiskaställen. De sitter nämligen aldrig tillsammans med lov eller så som de ofta gör annars. Jaja detta blir ju ett problem för oss då vi inte har någon familj eller så i örebro. Men idag kommer det förhoppningsvis att lösa sig. Annars får väl eddie hämta henne och ta med henne till jobbet.

Nej nu har jag gnällt färdig för idag. Nu ska jag där emot lista ut hur man gör för att ta ledigt en dag. Har ju aldrig gjort det förut så det ska jag luska på idag.

Söndag

man skulle ju då kunna tro att denna söndag har gått i vilans tecken, men icke. Full rulle även idag. Vi tog sovmorgon i morse eftersom vi lånade tvättstugan och tvättade fram till 4 i morse. Att man kan ha så mycket tvätt... Så vi tyckte att vi förtjänade det.

Men den riktiga dagen började med ett barnkalas vi 12 på tekniska kvarnen. (Emmy var took nöjd så jag funderar på att ha emmys kalas där.) Medan dottern var på kalas tog jag och maken en promenad i karlslunds skogen. Det var en liten sväng i skogen idag=) Men kalaset tog ju slut så det var dags för oss att hämta emmy. när dottern var hämtad bar det av till simskolan. Emmy simmade och jag solade.. man måste ju underhålla brännan=). Väl hemma igen så fortsatte vi att städa. Nu börjar vi se slutet på tunneln men jag är sjukt less..

Nej nu ska jag göra ett sista ryck...

Storstädning

Jag håller på att stor städa och hos oss innebär det att vi går igonom alla skåp. Ni vet sånadära skåp där man kastar in saker när man ska få besök. Längst ner på en hylla i ett sådant skåp så hittade jag ett häfte. Det häftet är ett diktkthäfte som hela min klass på gymnasiet fick skriva i början av andra året på gymnasiet. Jag har aldrig påsått att jag är någon hejare på att skriva dikter. jag tycker lixom bara att mina dikter blir tragiska och patetiska. Så nu ska jag bjuda er på en goding från gymnasiet...

Kyss

En obetydlig kyss fastnade på mina läppar
brände sig fast i mitt minne
en kyss jag inte vågade besvara
men
med min hand i din visste jag att
du skulle stanna i mitt hjärta


det som är puttenuttigt med denna dikten är att den handlar om eddies och min första kyss... Det tycker jag är gulligt. Dikten är inte så bra men jag kände att jag ville dela med mig av den mest för att det faktiskt vart vi två. Detta var ju lixom före emmy före allt. det tycker jag är coolt. jag menar hur många har skrivit om sin make i en skoluppgift 2a året på gymnasiet??

Nej nu ska jag städa klart

 


Paket

Idag har vi varit och handlat lite paket. Emmy ska nämligen på 7 års kalas imorgon så familjen drog iväg till ICA maxi för att handla en present.  (Nu tror ju inte jag att emmys vän K läser min blogg så jag ska ge mig på den hisnande chansningen att skriva vad hon ska få.) Emmy är den som valt ut vad paketen ska innehålla. jag hade ju då givetvis ett pristak..=P Det var hur som hälst två presenter i Hello Kittys tecken. Först hade emmy redan innan vi åkte hemifrån bestämt att K skulle få hello kitty såpbubblor. dett inhandlades, men jag tyckte att det känndes lite snålt så det blev ett paket till. Emmy valde då att det paketet skulle innehålla en hello kitty servis så så blev det.



Okej det är ett glänsande sliver papper med tjafs på.. så det var inte så lätt att fota det. I Snörväg hade vi ett lila glitter snöre. yey superfint när amn är 5 tydligen=P

Nej nu ska jag fortsätta städa. Så det är rent och fint här lagom till halva eddies familj kommer nästa helg

RSS 2.0