Då hade jag skickat in mitt arbete

Då var äntligen mitt arbete in skickat. Det är bara att hoppas på det bästa nu. Opponeringen är imorgon och jag förväntar mig att bli sågad. Men man vet aldrig. En sak vet jag där emot att jag kommer att bli sågad på och det är att mitt arbete är för beskrivande. Så ikväll blir det att läsa de andras arbeten och förbereda mig för morgondagen.

Annars så har jag faktiskt ätit lunch med Sofia( inte samma Sofia som jag umgicks med i helgen) efter det tig vi en tripp till dressman där jag handlade lite kläder till min sambo eftersom de av någon anledning har bestämt att det ska vara dresscode på hans jobb.(han jobbar som telefonförsäljare) Så jag har köpt ett par kostymbyxor och tre tröjor att ha till. Dock ingen skjorta som tanken var från början eftersom alla som jag tyckte var snygga kostade 600kr st. Det tyckte jag var lite mycket när det var massor av andra grejer som skulle köpas också.

Ibland är det mindre underbart att ha barn. Som idag till exempel när jag skulle hämta min dotter så gömde hon sig och sedan vart hon skit förbannad när vi skulle gå hem. Sedan på hemvägen slutade hon att bråka men gick så långsamt så jag trodde att vi gick baklänges. Men men nu har vi äntligen kommit hem och jag ska väl ta att börja med maten snart. Det känns otroligt skönt att inte ha någon mer tid att passa idag.


Jo just det till helgen är det tjällossningen som jag har skrivit om förut Så då ska Emmy åka med Eddies syster till Sundsvall så vi får vara barn lediga några dagar. Det ska bli lite trevligt att hinna göra sånt som man inte hinner när dottern är hemma. Som att till exempel faktiskt umgås med varandra. Nej nu måste jag faktiskt börja med maten.


Kanske klar

Det kan vara så att jag är klar med arbetet som ska in imorgon. Men samtidigt känns det som att det skulle kunna vara så pass mycket bättre. Det känns helt enkelt som att jag är ute på djupt vatten för att använda mig av ett ordspråk. Men det är bara att hoppas på det bästa. Jag ska läsa igenom arbetet nr jag har gått och lagt mig och markera saker som är fel så jag kan fixa det imorgon. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag vet att jag kommer att få komplettera men jag hoppas på att det inte kommer att bli för mycket.

Annars så har det inte hänt så mycket idag förutom att jag har varit en mycket dålig människa och ätit glass och massor av onyttiga saker. Sånt kan man ju inte pyssla med på en måndag. Men jag skyller allt på min sambo som handlar hem allt. Jag måste nog be honom att sluta med det om jag ska kunna tappa några kilo. Jag har ett annat problem vad gäller att tappa några kilo och det är att jag inte har någon tid alls till att träna. Eller jo det har jag om jag gör det innan 9. Undra om det är något som man ska satsa på att vara på gymmet till 7 3ggr i veckan och träna lite. Det vore ju inte helt fel. Hmm det tål att tänkas på. Men nu måste jag fylla i dotterns dagis schema så jag kan lämna det imorgon. Känner mig som en otroligt slarvig mamma som inte har lämnat in det än. Det skulle vara inne redan i fredags. Men helt seriöst hur många vet vilka dagar de kommer att jobba i sommar innan ens mars är över. Jaja det ska göras så jag ska fylla i det som jag kan så får jag komplettera det senare.


En ny vecka

Då var det måndag idag. Imorgon är det inlämning för forskningsläget det ska nämligen opponeras på på onsdag. Efter det är det faktiskt bara uppsatsen kvar innan sommarlovet. Jag är snart klar med mitt forskningsläge (tack gode gud för det) Men jag har teorin kvar. Den tidigare forskningen är inte vad den borde vara främst för att jag inte vet hur jag ska få till det på ett bra sätt. En annan grej som jag tycker är sjukt dåligt är att våran handledare inte har svarat på några mail alls på en hel vecka. Det irriterar mig lite så vi som sakt har examination på onsdag. Då kan det vara lite trevligt att veta om man är helt ute och cyklar eller om man har en cahans på det åtråvärda G:et. Det är lite sånna saker som gör att det ska bli helt underbart att läsa lite pedagogoik nästa termin så man får flumma lite. Men nu får jag så lov att ta en sak i taget. Denna saken är just nu teorin. Efter det är det bara att hoppas på att man får G.

Helt underbart har det varit förutom pluggandet då jag tog sovmorgon i morse. Det var guld kan man säga då det inte vart så mycket sova i helgen. Men vad fan det är tillfixat nu. Annars har jag faktiskt inte gjort så mycket mer än att plugga. Ska fortsätta med det efter dotterns gymnastik idag. Jo just det med lite tur så kanske min kompis Mia kanske ska jobba med mig i sommar det skulle vara riktigt roligt. Det märks att vardagen är tillbaka och det är ju lite tåkigt. Inte ens den grå mulna himmelen och snålblåsten kan gör mig på bra humör.


Hemma igen

Då var jag änligen hemma igen. Inte för att det har varit tråkigt eller jobbigt att vara borta men det är alltid skönast att sitta i sin egen soffa och kolla på sin egen tv och göra som man vill.

Vad gäller mitt pluggande så tror jag att jag är klar med bakgrunden så nu har jag bara motoden och teorin kvar. Det är något som kommer att ta död på mig men nu ska skiten in på måndag så det är bara att jobba på. Jag håller blicken på målet. Det vill säga jan 2010.

Dagen har väl varit lite hattig kanske man kan säga. det började inatt när jag och Sofia skulle sova och vi kollar på klockan och ser att den är 02.20 inte så farligt tänkte vi. Men började fundera på att sova lite då Sofia skulle åka hem 10.10 idag. Jo men visst, speciellt när Sofia kollar på sin mobil och vi inser att sommertiden har börjat vilket gjorde att klockan var en timme mer. Det blir lite jobbigt när man ska upp tidigt dagen efter och klockan snart är 4 på morgonen. Men vi hoppade ner i våra sängar runt 4 snåret. I morse vaknade jag av att dotter väckte mig vad jag trodde var 9. Lungt tänkte jag innan jag insåg att den klockan inte var omställ och klockan var stax innan 10. Det innebar alltså att Sofia fick ta tåget vid 12. När vi lämnat av Sofia vid tåget åkte vi hem till Öret och firade brorsan i förskott han fyller på tis. Det var trevligt.

Dottern min hon har varit helt super duktig i helgen som jag skrev igår.  Det var hon även idag på simskolan där hon hoppade i själv från kanten och kämpade med plattan som man håller i när mna över på bensparkar. Varför hon var extra duktig på att simma idag var för att det var klädsim men hon var minst lika duktig med kläder som med bara baddräkt. Det var efter simskolan då tröttheten tog över och hon surade och bråkade och trotsade resten av kvällen. Men nu har hon sovit sött ett par timmar. Undrar vad jag skulle göra utan dig min lilla pärla. Älskar dig så det nästan gör ont. puss
(ursäkta stavningen men jag är sjukt trött just nu)

Enköping

Ja eftersom att det är helg och jag försöker att inte plugga så mycket på helgerna så har jag inte gjort något alls på min uppsats. Vilket jag tycker är väldigt skönt. Det vill säga att göra något annat än att plugga.

Eftersom jag inte har skrivit något sedan jag kom till Enköping så måste jag bara berätta hur otroligt drygt det var att ta sig hit. igår när vi satt och väntade på tåget meddelade de att tåget var 10 min sent. Det är ju ingen fara tyckte jag som är en ganska rutinerad tågåkare. Men detta fortastte ända fram till att tåget var 40 min sent och Sofia i princip var framme i Enköping innan jag och dottern ens hade hunnit på tåget. Efter det så vart det i alla fall middag hemma hos päronen. Vid så där 20.00. Lite sent men vi kom fram. Sedan är det ju också så att man måste prata halva natten när man träffar gamla vänner ;) så vi kom i säng vid 03.00.

så börjar dagens bravader med att vi skulle upp klockan 9 för att hinna till stan vid 10. (detta för att pappa skulle iväg på klassfest i Borglänge på eftermiddagen) Väl framme på stan knallade vi runt och provade massor av kläder tills dottern var så trött på oss att hon inte visste vart hon skulle ta vägen. Sent om sider fick dottern följa med mormor hem och göra det hon hade längtat efter hela dagen. De vill säga gå ut och leka och sedan måla med vatten färger. Men medans dotter gjorde detta var Sofia och jag på stan och jagade sidenband till kort som Sofia satt och pillade med. Detta var lättare sagt än gjort tydligen så är Enköping emot gröna sidenband. Men jag fick i alla fall köpa mig värmespolar så jag var nöjd och glad.

När vi äntigen hade kommit hem till päronen så fick vi lite god mat och cola. Efter detta så började Sofia och jag att färga hennes hår och hon leker med lite roliga frisyrer på mig. Så dagen har varit lång innehållt en mycket lång promenad men framför allt har den varit riktigt rolig och trevlig. (jag och Sofia hann med en liten fika trots allt rännande)

Det är inte lätt att vara liten

Idag så var det den beryktade fredagen då dottern och jag ska åka till Enköping. Men innan det sker så måste jag skriva lite på mitt arbete. Hur går det då? jo det går ju mindre bra skulle man kunna säga jag ligger ½ dag efter. Det är ju snart examination och så men vad fan. Jag klarade ju förra delkursen vilket jag inte trodde alls att jag skulle ha en chans på. Detta borde ju tyda på att mirakel fortfarande inträffar eller vad tror ni?

Som vanligt så går vi raskt över til något som är beydligt roligare. Jo förresten så städade jag faktsikt toaletten med tandborste. Det är faktiskt det bästa sättet att städa under kanter och sånt det samlas riktigt mycket äckliga saker där under. (jag städade inte bara toaletten tog nästan hela den övriga lägenheten oxå men den städades inte med tandborste)

Igår ringde jag till perny och vi bestämte att vi skulle ta våra små till Ikea och dumpa dem i lekrummet så vi fick en chans till att prata utan att höja rösten för att höras över våra över förtjusta flickor. Det gick ju bra jag handlade det jag skulle och även Perny hittade lite grejer som hon skulle ha. Efter detta hade vi tänkt att vi skulle äta men det gick inte riktigt som planerat då min lilla tös råkade kissa på sig. (Vilket hon var mycket olycklig över.) Detta är något som inte händer så ofta kan inte ens minnas sist hon kissade på sig så jag funderade varför detta skedde och jag frågade så ledes dottern. då hon svarar jag tyckte att tanten som jobbade där var läskig så jag vågade inte att fråga. Ah det förklarade ju saken tänkte jag och sprang i väg till Willy´s och köpte trosor till henne (hon hade klänning på sig) när perny var kvar med tjejerna.  Så efter det kunde vi gå och äta. Men det vart en lyckad dag och vi var borta länge. tack för en trevlig dag Perny. 

Idag ska jag och dottern åka till Enköping med tåget. Något av en favorit syssla för dottern. =) Det är ganska fullt upp nu veckorna som kommer för denna helgen är det ju som bekant Enköping och mormor och morfar som gäller. Om man inte räknar med söndagen då hon ska på klädsim. När nästa helg kommer så dyker Eddies syster ner och hämtar dottern. Gud vilken tur att vi har er så jag och Eddie kan gå på Tjällossningen..=) Jag menar det är ju ingen kort bit att åka och hämta dottern bara typ 55mil och på en dag ska du åka fram och tillbaka. Du är guld värd Eddies syster. Efter det så är det som bekant påsk. Efter det så är det faktiskt ganska lungt. Med detta vill jag bara säga att det finns vissa risker med att bloggen inte uppdateras lika frekvent som den har gjort hittills. Jag ska där emot försöka att uppdatera den så mycket som möjligt.  

Vart är min motivation?

Det är dagens fråga - vart är min motivation?
Jag har verkligen inte pluggat något alls än idag. Tyvärr är det något som måste göras. Ska nog ta tag i det efter att jag har skrivit klart här..=)
Annars så är jag riktigt glad vad gäller skolan idag för jag fick G på förra delkursen. Det hade jag inte väntat mig jag trodde verkligen att jag skulle sitta med den efter att jag var klar med alla andra kurser. Men tydligen så slipper jag det. JIPPI!

Imorgon ska jag till Enköping och träffa Sofia det ska bli riktigt kul. Det blir inte att jag träffar mina "gamla" kompisar så ofta då alla har spritt ut sig över nästan hela Sverige. En har jag i Stockholm, en annan i Umeå, en tredje i Åre, en fjärde i Härnösand och en liten nisse i Bollnäs (och Jessica i Linköping). Varför ska man vara nära sina vänner när det finns msn? Nej skämt å sido så saknar jag faktiskt mina "gamla" vänner. Inte för att det är något fel på de nya som jag har i Örebro. De är också helt underbara men det hade varit så mycket roligare om alla bodde på samma ställe. Det finns dock något positivt med att ha sina vänner runt om i landet och det är att man har gratis boende på alla dessa platser.. =P En annan bra grej är att man uppskattar varandra så pass mycket mer när man väl träffas. det sista jag kan komma på är att det är mycket sällan man inte har något att prata om då man alltid kan gå igenom vad som har hänt det sista året/åren =P.

Ja just det Emmy och jag var ju på stan igår och handlade för 555.50. Lite lustig siffra tycker jag personligen men vi fick ihop lite av varje ett par leggings, ett par jeans, en luvtröja och en Hello Kitty klänning. Super gulligt var det på henne och hon blev nöjd så det fär väl räknas som en lyckad shopping runda. =)


En helt ny dag

Ja jag börjar väl även detta inlägg med lite pluggrapporter. Jag tror att jag är klar med första delen av mitt forskningsläge. det vill säga att det bara är det "lätta" kvar. Dock finns det en hake och den kallas för teori. Jag vet verkligen inte vilken teori som jag ska använda mig av. Men men som läget känns nu så går det framåt i alla fall. Tyvärr är det ju inte jag som bestämmer om det går bra eller inte det är ju min handledare jag hoppas bara att den duger för att G. Allt över G är en bonus enligt mig.

Men för att gå över till något som är mycket roligare så ska jag och min dotter till stan idag. Där ska vi träffa en kompis till mig och en till dottern. Anledningen till besöket på stan är att dottern trillade på en grusig parkering för inte så länge sedan och skrapade upp knät. Tydligen så är inte leggings gjorda för det så de gick sönder  (alltså måste vi köpa nya för hur kan man leva utan ett par gråa leggings?)och det var blod och ja man skulle kunna tro att det var något riktigt allvarligt så som dottern tjöt om blod. Det stannade inte där utan vi hade precis ätit en god middag med glass till efterrätt och gallskrikande i kombination med att man nyss har ätit glass resulterade i att hon kräktes. Ja ja det är i alla fall anledningen till trippen till stan. När vi nu skulle till stan fick jag den ljusa idén att kolla om dotterns bästa kompis hade lust att haka på så då blir ju allt lite roligare. Då bestämde jag och Perny det vill säga bästisens mamma att vi skulle dra en fika på stan och det kan ju bli kul om barnen orkar att sitta stilla i 10 min så man hinner fika klart innan det är dags att springa efter dem.

För att komplettera gårdagens inlägg så ser det ut som att dottern följer med till Enköping. Men mamma och pappa ska passa henne medans jag och Sofia går ner på stan och tar en fika. alltså kunde jag slå två flugor i en smäll. Ibland är livet underbart.

Mera pluggande idag

Jaha då var det ännu mera pluggande idag. Det känns ungefär lika motigt som igår men jag ska skicka det som jag har skrivit till min handledare imorgon så får vi se vad hon tycker. Det kanske är så att man har en chans på G. Det skulle vara helt underbart om man fick G på denna kursen alltså hela C-kursen så jag kan gå direkt över på nästa uppsats och få G på den. när allt detta är klart då har jag en lärarexamina. Det vore något det =)

För att lämna mitt hysteriskt intressanta pluggande en liten stund och gå över på något betydligt roligare. Sofia kanske kommer till Enköping i helgen (mina päron bor där) vilket innebär att jag får en chans att inte plugga och bara vara kanske till och med ta en fika? Jag vet bara inte än ifall min sambo ska ut med jobbet i helgen i så fall får jag ta med mig min dotter. Om det skulle vara så att sambon inte ska ut med jobbet så får jag vara helt ledig från allt ansvar och bara sitta på ett fik och snacka skit med en underbar vän. det vore något det. Tyvärr är detta inte helt bestämt än eftersom jag har min uppsats och hon har sitt jobb (tydligen har hon ett liv också) som saker och ting ska anpassas efter. Men jag hoppas verkligen att det blir av det vore så underbart kul att få vara ledig från vardagen en liten stund.

I övrigt så var jag och dottern på hennes gympa igår det gick riktigt bra faktiskt. Hon har en kompis som hon går på gympan med men hon kom försent och då kan dottern bli lite kinkig och inte vilja vara med.(jag tror att det beror på att hon är blyg). Trots det att kompisen var sen så knatade min lilla tjej glatt in på gympan och var med utan att be att jag skulle följa med. Hon har blivit helt sjukt stor jag minns när hon var liten och bara låg i vagnen och var jätteglad när hon såg ett par nycklar eller något annat blankt. Den tiden är tydligen förbi. nu är det bara Hello Kitty och kompisar som gäller. När blev hon så stor?  


dagens rubrik är nog jävla uppsats

Vad kan man mera önska än att få sitta hemma och skriva ett forskningsläge till en uppsats?
Ja frågar ni mig så är nog det mesta roligare som att skrubba toaletten med tandborste är faktiskt ganska lockande.
för helt seriöst hur kul är det att sitta och läsa tidigare forskning till ett ämne som "Vad hade masskommunikationen för  betydelse Gustav Vasas maktlegitimering"? Om ni undrar så ja jag är nörd.  Annars läser man nog inte historia på c-nivå. För att svara på en annan fråga, nej man behöver inte kunna stava för att skriva uppsats. (det finns folk som hjälper mig med det) ;P

Förutom att jag sitter och skriver på min högt älskade uppsats så ska jag laga en underbar måltid till mig och min dotter då sambon jobbar kväll denna veckan. när måltiden är avklarad är det gympan som gäller. (det är alltså min dotter som går på gympa.) sedan är det kväll för dottern efter en titt på familjen annorlunda som är dotterns favoritprogram av någon anledning. sedan ska hon sussa och jag ska återgå till min uppsats.

vilket otroligt roligt liv. (fast det är ju kul att umgås med dottern)


Jaha då hade även jag trillat dit...

som rubriken lyder. nu har även jag trillat dit i bloggträsket.

RSS 2.0